Cornel Călinescu, șeful Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, este invitat la „24 de minute”. Alice Iacobescu discută cu oficialul din Ministerul Justiției despre modalitățile concrete de confiscare a averilor obținute ilicit, în urma unor fapte de corupție. Urmăriți înregistrarea emisunii:

 

Când o să vedem în educație și sănătate folosiți bani luați de la infractori? l-a întrebat Alice Iacobescu pe interlocutorul ei. 

„Începând cu 2017 aceste lucruri ar trebui să devină realitate. Suntem în momentul în care se pune în aplicare tot mecanismul care să asigure aplicarea legii și unul dintre subiectele asumate asupra căruia lucrăm în momentul ăsta este acest act normativ care va general procedura prin care banii se vor duce spre acele direcții”, a răspuns Cornel Călinescu. 

El a precizat că legea stipulează ce se va întâmpla cu acei bani și urmează să se lucreze asupra mecanismelor prin care aceste sume se vor direcționa către aceste sectoare. Foarte curând, cel mai probabil la începutul lunii septembrie, vom ieși în dezbatere publică, a spus Cornel Călinescu. 

Directorul ANABI a explicat câteva cazuri concrete - ce faci când e vorba de o rafinărie, ce faci când e vorba de o mașină de lux - și a arătat unde încep și unde se termină competențele ANAF, respectiv ANABI. Urmăriți discuția în materialul video de mai sus.

 Emisiunea online „24 de minute” se transmite LIVE de la 12.30. Alte ediții ale emisiunii 24 de minute pot fi urmărite AICI.

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php