La doar o zi după ce admitea că este „tentat” să se alăture lui Bogdan Diaconu și celorlalți social-democrați înregimentați sub sigla Partidului România Unită, deputatul Sebastian Ghiță a făcut pasul.

Intrarea lui Sebastian Ghiță în PRU alimentează și mai mult teoria potrivit căreia ex-premierul Victor Ponta și-ar negocia și el plecarea din PSD în favoarea Partidului România Unită. De altfel, președintele PRU, Bogdan Diaconu, a declarat, în mai multe rânduri, că îl așteaptă pe Victor Ponta în partid și că, dacă aceasta va veni, este dispus să-i cedeze conducerea formațiunii naționaliste.

Sebastian Ghiță, implicat în patru dosare penale, a intenționat să-și facă propriul partid după demisia din PSD, în noiembrie 2014. Proiectul a fost însă abandonat.

În cursul zilei de luni, s-au mai înscris în PRU senatorul Daniel Savu și deputatul Ion Eparu.

De asemenea, și-a anunțat intrarea în formațiunea condusă de Bogdan Diaconu deputatul Cristian Rizea. În declarația postată pe Facebook, acesta a lansat un atac dur la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea: „Astăzi, după 16 ani ca membru activ PSD, am ales să intru într-o nouă familie politică, Partidul România Unită condus de prietenul meu Bogdan Diaconu! Chiar dacă las în urmă foarte mulți prieteni și colegi, mă bucur că parte dintre ei îi voi regăsi aici în PRU! Din păcate, nu aș mai fi putut rămâne într-un PSD condus de cineva care nu doar că a făcut tot posibilul pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Sectorului 5 dar s-a gândit că trebuie să plătesc chiar cu închisoarea pentru asta!”.

În PRU au mai intrat senatorul Constantin Popa (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-PMP) și deputații Dorin Petrea (ex-UNPR, ex-PSD, ex-PMP), Răzvan Tănase (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-Partidul Național Democrat), Camelia Khraibani (ex-PSD), Mario Caloianu (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-PMP), Marius Manolache (ex-PSD) și Mihai Sturzu (ex-PSD).

Director de comunicare și purtător de cuvânt al PRU este, de săptămâna trecută, fostul purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, Mirel Palada.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php