Trei ofiţeri ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPRPCIV) Bucureşti sunt cercetaţi administrativ de Ministerul Afacerilor Interne după ce au permis intrarea lui Călin Popescu Tăriceanu prin curtea interioară a clădirii, ocolind coada, pentru a-şi preschimba permisul auto. Un al patrulea ofiţer de la acest serviciu şi-a depus dosarul de pensionare, au precizat surse din Ministerul Afacerilor Interne pentru News.ro.

Este vorba despre comisarul-şef Cristian Nechifor, directorul adjunct al SPRPCIV, comisarul-şef Daniel Enache şi subcomisarul Lucian Constantin Popa, ofiţeri specialişti în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, au declarat surse din cadrul MAI.

Comisarul-şef Florin Rădulescu, şeful serviciului, şi-a depus dosarul de pensionare după ce imaginile cu şeful Senatului intrând prin curtea interioară au devenit publice, au mai precizat sursele citate.

Cercetarea făcută de ofiţerii Ministerului Afacerilor Interne este una administrativă, verificându-se dacă ofiţerii vizaţi au încălcat atribuţiile de serviciu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat de News.ro pe 11 august, când s-a dus să-şi reînnoiască permisul de conducere ocolind coada de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Bucureşti pe o uşă din curtea interioară. Acolo a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire deşi începuse programul oficial de lucru cu publicul.

Solicitat de News.ro să comenteze această situaţie, comisarul-şef Florin Rădulescu, şeful Serviciului Public Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), declara: „Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot să vă dau date cu caracter personal”. Întrebat cum i s-a putut permite lui Călin Popescu Tăriceanu să aibă întreaga clădire la dispoziţie pentru reînnoirea permisului de conducere, Rădulescu a spus: „Habar nu am despre ce vorbiţi. Nu ştiu nici măcar cu cine vorbesc, m-aţi sunat pe numărul personal şi nu cred că v-am dat eu numărul. În clădire sunt mai multe instituţii, nici nu ştiu dacă a venit la noi sau în altă parte”.

Tăriceanu a dat primele explicaţii pe acest subiect la cinci zile de la izbucnirea scandalului, susţinând că oamenii cu funcţii importante trebuie dă se dedice problemelor societăţii, nu statului la coadă.

El a reluat explicaţiile şi în urmă cu o săptămână, când a spus că nu a văzut şi nu crede că „ar fi de dorit să vedem prim-miniştri, miniştri, preşedintele ţării în trecut sau în viitor făcând acest tip de exerciţiu” - statul la coadă. Tăriceanu a mai spus că „cei de la SPP” i-au transmis ora la care trebuie să se prezinte dimineaţa pentru a depune dosarul.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php