În Guvern se analizează posibilitatea introducerii unei „liste negre” a firmelor care au fraudat statul pentru a le interzice participarea la licitații publice, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, la Digi24. Totuși, chiar dacă legea permite sancționarea acestor firme în acest fel, măsura ar putea fi contestată.

Embed:

„Am avut o discuţie cu preşedintele Agenţiei de Achiziţii Publice. Cred că soluţia la care trebuie să recurgem este să facem aceste <<liste negre>> cu firme care au fraudat statul şi care nu ar mai trebui să fie primite la licitaţii, doar că din punct de vedere juridic este contestabil. Este permisă de noua lege a achizițiilor, dar este contestabilă", a spus ministrul referitor la firmele care deși au adus prejudicii statului au în continuare dreptul să participe la licitații publice.

Ministrul a explicat că măsura ar putea fi contestată de Consiliul Concurenței, care ar putea considera că este o sancțiune neconcurențială, dar și din instanță. 

„Este o situaţie atât de gravă încât să recurgem la aceste măsuri care sunt, într-adevăr, extraordinare? Răspunsul meu este da. Dar nu eu singur decid. Am avut o discuţie la nivel de Guvern şi a urmat să fie analizate soluţiile tehnice şi juridice. Când ai atât de multe crize și bombe nu poți să te ocupi de o singurpă chestiune permanent, este una dintre chestiunile pe care le avem în vedere", a adăugat Cristian Ghinea la emisiunea În Fața Ta de la Digi24..

Citiți și: Cristian Ghinea: Nu e corupție clasică, e un sistem pervers. Se inventează nevoi fictive ale instituțiilor

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php