Jumătate din germani nu doresc ca Angela Merkel să mai aibă încă un mandat - al patrulea - de cancelar al Germaniei, arată un sondaj de opinie publicat duminică. Studiul, realizat de firma Emnid pentru ziarul Bild şi citat de Agepres, arată 50% din electorat împotriva unui nou mandat pentur Merkel.

 

Foto: Gulliver/GettyImages 

Doar 42% dintre participanţi ar fi de acord cu rămânerea Angelei Merkel în fruntea guvernului de la Berlin.

În rândul electoratului Uniunii Creștin-Democrate (CDU), formaţiunea condusă de Angela Merkel, susținerea este de 70%. 22% dintre simpatizanții CDU nu o mai vor cancelar.

Angela Merkel nu a anunțat încă dacă va candida pentru un nou mandat. Ea este cancelar din 2005 şi este susținută în prezent de o coaliție a CDU cu Partidul Social Democrat, de centru-stânga.

Încă un mandat i-ar permite să bată recordul lui Helmut Kohl, care a fost cancelar al Germaniei timp de 16 ani, din 1982 până în 1998.

Popularitatea Angelei Merkel a scăzut în 2015 şi în prima jumătate a acestui an, în urma crizei refugiaţilor. Datele oficiale arată că anul trecut au intrat în Germania peste două milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi nordul Africii.

Germania se așteaptă în 2016 la un maximum de 300.000 de imigranți, a declarat șeful Biroului Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) Frank-Juergen Weise ziarului Bild am Sonntag, citat de Agerpres. Oficialul a adăugat că dacă maximul prevăzut va fi depășit, BAMF va fi supus unei presiuni, dar a insistat că nu se așteaptă la așa ceva.

Termenul „refugiat”, folosit de Weise, este uzual în Germania și pentru a desemna imigranții care nu statutul respectiv, dar solicită protecție.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php