Aflată în Italia, în zona afectată de cutremurul de miercuri, Maria Ligor a declarat, în exclusivitate pentru Digi24, că a crescut la 19 numărul românilor daţi dispăruţi. În cursul serii, numărul a scăzut din nou la 14.

Actualizare. Sunt 14 români dați dispăruți în urma cutremurului din Italia, potrivit unui nou bilanț furnizat de Maria Ligor. De altfel, numărul de pe această listă fluctuează în fiecare zi, în condițiile în care mai multe nume sunt anunțate autorităților, dar apoi familiile reușesc să dea de cei pe care nu reușiseră să-i localizeze.

Embed:

Maria Ligor, ministrul pentru Relaţia cu românii de pretutindeni: „Au mai apărut informaţii din partea familiilor care nu reuşesc să-i localizeze pe cei apropiaţi. Avem acum 19 nume, nu toţi sunt neapărat din zona direct afectată. Lucrăm în continuare la localizarea celor dispăruţi. Am avut şi o veste bună. Aveam pe listă o familie de cinci persoane pe care nu puteam să-i localizăm. Avem confirmarea că sunt bine, sănătoşi cu toţii, sunt teferi, acasă, la Cluj.”

Embed:

Trimisul special Digi24, Adrian Cojocaru, a stat de vorbă cu ministrul Maria Ligor. Aceasta a mai spus că mâine vor pleca spre ţatră trupurile a cinci, posibil chiar şase dintre românii morţi în urma cutremurului.

Echipele Ambasadei de la Roma şi Consulatului român de la Bologna sunt acum ajutate şi de colegi din ţară. Mai exact, o echipă a direcţiei consulare din MAE a ajuns la Rieti. „Am propus şi constituirea unei capacităţi de sprijin psihologic şi avem deja răspuns din partea Ministerului Sănătăţii, ne vom organiza şi în acest sens”, mai spune ministrul pentru Românii de pretutindeni.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php