O româncă de 36 de ani care îşi creşte singură cei doi copii în Italia a scăpat cu viaţă din cutremurul de miercuri, dar a pierdut totul. Casa pentru care mai are de plătit rate un deceniu şi serviciul. Nu se plânge însă de nimic, mai ales că a trecut prin spaima vieţii ei. Unul dintre băieţii săi era la Amatrice când s-a zguduit pământul şi a crezut că s-a prăpădit. Mai ales că prietena la care era a murit strivită de pereţii casei.

Embed:

Este duminică şi românii vin la biserică pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu că au scăpat cu viaţă din coşmarul de miercuri dimineaţă. Este şi cazul Anei Diana Ardeleanu, o româncă ce locuieşte la Cositto, foarte aproape de epicentrul sesimului de miercuri.

Când a început cutremurul, unul dintre copiii ei era la Amatrice, la o prietenă de familie. Băiatul a scăpat cu viaţă, a ieşit dintre ruine şi şi-a sunat mama de pe telefonul unor italieni.

„Singurul gând era să ajungem în Amatrice pentru că nu aveam maşină, nu aveam chei, nu aveam nimic să ajungem la Amatrice la copil pentru că în moment ce vorbeam cu el s-a auzit o izbitură ca şi cum s-ar fi prăbuşit ceva şi n-au mai mers telefoanele şi nu ştiam ce s-a întâmplat, dacă a căzut ceva pe el, o izbitură, o bubuitură, dacă a explodat ceva, pur şi simplu am plecat, să fugim pe jos,” povestește Ana Diana Ardeleanu.

Aproape o oră şi jumătate a durat să parcurgă cei câţiva kilometri până la Amatrice. Era haos, drumurile erau rupte şi peste tot vedea ruine. A răsuflat uşurată când şi-a văzut băiatul teafăr, dar imediat a izbucnit în plâns: prietena la îşi lăsase copilul nu a supravieţuit cutremurului. Şi alţi români cunoscuţi ai Anei Ardeleanu au avut aceeaşi soartă tragică.

Familie cu copii mici, da, a fost, şi copilul este decedat. Din nefericire pentru mine a trebuit să îl recunosc şi nu am fost sigură decât 80 la sută că era el pentru că era desfigurat, şi noaptea când dorm am aceste imagini,” spune Ana Diana Ardeleanu.

Femeia este bântuită încă de amintirile momentelor cumplite, când pământul se zguduia.

În jur de două minite a fost cutremurul, nu se mai termina, parcă era infinit. Groaznic. Dormeam şi deodată un zgomot care te asurzea, începea să se mişte tot, nu ne puteam ridica din pat, se zguduia tavanul, cădeau pe tine bucăţi din tavan, mobilă, lucruri...” adaugă Ana Diana Ardeleanu.

Ana Ardeleanu şi-a pierdut la cutremur casa pentru care mai are de plătit rate încă 10 ani. Oficiul poştal la care lucra a fost ras şi el de pe faţa pământului. Femeia de 36 de ani, cu doi copii, trebuie să ia acum viaţa de la capăt.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php