Este pace în Columbia după 52 de ani. Gherilele comuniste FARC, care au pornit o insurecţie împotriva guvernului columbian în 1964, au anunţat că vor depune definitiv armele. 

Embed:


Anunţul vine după aproape 4 ani de negocieri între gruparea armată şi autorităţile de la Bogota, desfăşurate la Havana. Liderul gherilelor FARC a spus că regretă suferinţele cauzate de războiul care a durat cinci decenii şi că acum este necesar ca toate părţile implicate să lucreze la reconstrucţie şi reconciliere.

Gherilele FARC au o forţă estimată la peste 7000 de combatanţi. De-alungul timpul, gruparea a fost susţinută şi finanţată de Uniunea Sovietică, Cuba şi cartelurile columbiene de droguri.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php