Actorul Gene Wilder a murit luni, la vârsta de 83 de ani, în casa sa din Stamford (Connecticut), în urma unor complicaţii survenite pe fondul bolii Alzheimer de care suferea. Actorul era cunoscut pentru rolurile din comedii ca ”Producătorii/ The Producers”, “Şei în flăcări/ Blazing Saddles”,“Willy Wonka şi fabrica de ciocolată/ Willy Wonka and the Chocolate Factory” şi “Nebuni de legat/ Stir Crazy”.

 

Informaţia a fost confirmată de Jordan Walker-Pearlman, nepot al actorului.

”Boala nu i-a răpit nicio clipă abilitatea de a-i recunoaşte pe apropiaţi şi nici nu a pus stăpânire pe personalitatea sa. Decizia de a nu dezvălui până în acest moment starea sa de sănătate nu a fost luată din vanitate, ci ca nenumăraţii copii care zâmbesc şi spun "uite-l pe Willy Wonka" să nu fie expuşi la boala şi neplăcerile cauzate de aceasta. Nu ar fi suportat ideea ca o persoană să înceteze să zâmbească în lumea asta”, se arată într-o declaraţie de presă făcută de nepotul starului.

Jordan Walker-Pearlman spune că Gene Wilder nu a renunţat niciodată să se bucure de artă, de muzică şi să-şi sărute partenera din ultimii 25 de ani, Karen.

Actorul de comedie a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar - pentru rolul din ”Producătorii/ The Producers” şi ca scenarist al filmului ”Frankenstein junior/ Young Frankenstein”, împreună cu Mel Brooks.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php