Cântăreţul rap şi R&B Akon a primit din partea unei importante companii din China o linie de credit de 1 miliard de dolari, care îl va ajuta să furnizeze energie solară pentru milioane de persoane din Africa, informează contactmusic.com citat de News.ro.

 

Foto: Facebook

Muzicianul a făcut o pauză în carieră în ultimii ani, pentru a se concentra asupra unui proiect care îl pasionează, Akon Lighting Africa, o companie pe care a înfiinţat-o în 2013 cu scopul de a furniza energie electrică în unele dintre cele mai sărace zone rurale de pe continentul african.

De atunci, Akon şi-a extins eforturile caritabile şi în zona Americii Latine. 

Totodată, interpretul a înfiinţat Solar Aacademy, în Mali, o universitate în care inginerii locali învaţă să capteze şi să utilizeze energia Soarelui.

Recent, Akon a dezvăluit felul în care a reuşit să transforme în realitate visul lui despre enegia solară, spunând că a obţinut o finanţare extinsă din partea uneia dintre cele mai mari companii din China. 

Cu ocazia unui interviu acordat VladTV, rapperul Akon, care a crescut în Senegal, a spus că a luat decizia de a se concentra pe furnizarea de energie solară către populaţia africană, după ce a înţeles cât de ”politizată” este industria energetică din Africa.

”Am început să înţeleg cât de profund implicată era politica, deoarece acesta este tipul de afacere care poate să iniţieze războaie adevărate. Politica a fost puţin mai grea decât mă aşteptam”, a spus Akon.

Akon a căutat parteneri de afaceri în China şi a încheiat un contract cu directorii uneia dintre companiile majore din domeniul produselor solare, pentru a reutiliza anumite echipamente şi pentru a construi panouri solare în Africa: ”M-am dus în China, m-am întâlnit cu câţiva prieteni acolo, unii dintre ei industriaşi, şi m-am înţeles cu una dintre cele mai mari companii din China, deţinută de guvernul chinez şi care manufacturează produse solare”.

În urma eforturilor sale, 16 milioane de africani au acces la electricitate, iar artistul este decis să crească această cifră la 80 de milioane de persoane în următorii 10 ani.

”Fără electricitate, nu poţi nici măcar să începi să te gândeşti la dezvoltarea unei ţări şi cu atât mai puţin a casei tale”, a spus Akon.

Akon, născut pe 16 aprilie 1973, este un cântăreţ de hip-hop, rap şi R&B, compozitor şi producător american de origine senegaleză. A devenit cunoscut imediat după lansarea primului single, ”Locked Up”, extras de pe albumul său de debut, ”Trouble”. Cel de-al doilea material discografic i-a adus o nominalizare la premiile Grammy pentru piesa ”Smack That”. Este singurul artist care a ocupat de două ori primul şi al doilea loc, simultan, în topul american Billboard Hot 100.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php