Are mai puţin de un an, cântăreşte aproape 60 de kilograme şi este ca un magnet pentru turiştii Grădinii Zoologice din Bârlad. Este vorba despre un pui de leu crescut într-un birou şi hrănit cu biberonul. Acum are propria sa cuşcă alături de cea a părinţilor, îi place sa se joace iar îngrijitorii spun că s-a adaptat la noile condiţii.

Embed:

Respins la naştere de mama lui, puiul de leu a fost crescut de directorul grădinii Zoologice din Bârlad, chiar în biroul său. A fost hrănit cu biberonul.

Acum s-a făcut mare şi a căpătat propria sa cuşcă. Nu a trecut mult şi a devenit preferatul vizitatorilor de la Zoo.

Ca o adevărată vedetă, King Paraschiv apare în sute de fotografii distribuite pe reţelele de socializare.

Puiul de leu s-a dezvoltat aproape normal, spun îngrijitorii săi. A rămas un pic în urmă pentru că nu a crescut lângă mama sa. La naştere avea 650 de grame, iar acum a ajuns la 60 de kilograme. Mănâncă în fiecare zi între 2 şi 4 kilograme de carne.

Perioada de adaptare a fost ceva mai lungă pentru că, într-adevăr, a trebuit din mers să se despartă de condiţiile de birou şi să ajungă în cele care să se apropie de mediul din care provine”, spune Adrian Cărăbăţ, administratorul Grădinii Zoologice Bârlad.

În acest moment, King Paraschiv reprezintă atracţia grădinii Zoologice Bârlad. Avem un număr foarte mare de vizitatori care ne tranzitează oraşul, vin în mod special să îl vadă pe acest puiuț de leu care a fost născut în captivitate şi crescut de noi de la două zile”, spune Sorina Spânu, casier.

Numai duminică, în primele patru ore de la deschiderea parcului zoo, au fost 1300 de vizitatori.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php