Oxford Dictionaries vrea să afle care este cel mai „neplăcut” cuvânt al limbii engleze. Şi pentru asta i-a invitat pe oamenii din întreaga lume să-i trimită părererile lor, pe Twitter. Campania a debutat joi şi în doar câteva ore a avut peste 12.000 de răspunsuri.

Sondajul #OneWordMap, lansat pe Twitter, este cel mai mare de acest fel făcut vreodată în mediul online, scrie newsweek.com. Vorbitorii de engleză trebuie să răspundă la o serie de întrebări despre ce anume îi nemulțumește legat de această limbă, iar prima întrebare le cere să numească cuvântul din care le este cel mai puțin plăcut. Organizatorii au realizat și o hartă interactivă care arată, pe zone demografice și pe țări, de unde au primit răspunsuri.

În Marea Britanie, majoritatea repondenților din prima zi au vârste cuprinse între 25 și 44 de ani. Au răspuns chestionarului oameni din Ghana, Nigeria, Ciad și Zimbabwe.

Cuvântul „british” se află în fruntea listei cu cele mai „neplăcute”, urmat de „Brexit”, „no”, „moist” (umed – n.r.) și „like”.

„Moist” este cel mai puțin plăcut cuvânt în SUA, Australia și Canada.

„Hello” este cel mai puțin popular în Spania, în timp ce în Olanda „war” și „love” se află printre primele cinci cele mai neplăcute cuvinte din engleză. În Irlanda, din motive evidente, în fruntea listei se află „rasis”.

„Este evident că Brexit a jucat un rol în alegerile făcute de oameni”, afirmă Daniel Braddock, manager în cadrul Oxford University Press.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php