Un banal abces dentar care este ignorat de pacient sau incorect tratat de către medic poate evolua într-un chist dentar. Cât de periculos poate deveni, aflăm de la dr. Floriana Tudorache, medic dentist.

Embed:

"Chistuldentar este inflamația camerei dentare care produce necroză. Astfel toxinele care sunt în camera pulpară irită spațiul din jurul dintelui și produce o inflamație apicală.

Inflamația apicală, la rândul ei, stimulează resturile epiteliale și formează un granulom. Granulomul poate fi la început infectat sau steril. În același timp, în lipsa vascularizației la acest nivel se poate produce necroza granulomului și chistul dentar.

Durerea nu există întotdeauna. De multe ori, chisturile evoluează fără simptomatologie clinică. Avem nevoie de o simplă radigrafie pentru a pune un diagnostic.

Dacă nu răspunde la tratamentul pe cale endodontică, avem nevoie de rezecție apicală. Rezecția apicală este o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează chistul."  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php