Petrecerea în club sau în restaurant e depăşită! La Timişoara, cei care au bani se distrează în Muzeul de Artă. În Palatul de peste două secole, care adăpostește cele mai valoroase lucrări de artă din Banat, se dau chefuri cu geamurile deschise, muzică la maximum și jocuri de lumini. Totul este legal! O decizie mai veche a mai marilor de la judeţ permite închirierea unor săli din muzeu.

Embed:

 

Lumini colorate, muzică la maximum. Nu e o petrecere într-un club din centrul istoric al Timişoarei, ci un chef în muzeu. Tnerii îmbrăcaţi în stilul anilor '20 intră în clădirea istorică a cărei restaurare a durat aproape 23 de ani.

Potrivit organizatorilor, petrecerea a avut ca tematică filmul Marele Gatsby, iar invitații au purtat costume asemănătoare cu cele din perioada interbelică. Întregul eveniment a avut loc în sala barocă a Muzeului de Artă din Timișoara.

Acolo unde, potrivit unei decizii mai vechi a Consiliu Judeţean, petrecerile sunt permise.

Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș: „S-au depășit din punctul meu de vedere inclusiv limitele fostului contract pot să spun. Am văzut poze poate prea stridente care aveau în spate exponate, iarăși mi se pare că se depășește puțin”.

Şefii muzeului sunt bucuroşi să primească vizitatori, chiar şi noaptea.

Victor Neuman, directorul Muzeului de Artă din Timișoara: „Nu mi s-a părut nimic nelalocul lui, din punctul meu de vedere deci. 4.000 este suma exactă plus alte cheltuieli dacă sunt solicitate.”

Fostul director nu e la fel de încântat

Marcel Tolcea, fostul director al Muzeului de Artă din Timișoara: „O formă de dispreț a actului artistic, a actului muzeal în sine, să aduci dansatori cu șampanie și să faci un party într-un loc în care se află tablourile unui artist mi se pare un lucru fără niciun fel de scuze”.

Sărbătoritul care a închiriat o parte din muzeu nu a vrut să comenteze situaţia. Autoritățile locale spun însă că vor să impună anumite restricţii pe viitor.

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php