Un producător australian a scos din pământ una dintre cele mai mari tufe negre descoperite vreodată. Ea are greutatea excepțională de 1,5 kilograme, relatează marți AFP.

FOTO: Twitter/ Stuard Dunbar

Stuart Dunbar, producător de trufe din statul Victoria (sud-estul Australiei), a declarat AFP că i-au fost necesare joia trecută 45 de minute să scoată din pământ imensa ciupercă dintr-o livadă din Woori Yallock (est de Melbourne). El a spus că a mai avut în trecut „o frumoasă trufă comestibilă” de 720 de grame, adăugând că nu a mai auzit de o asemenea dimensiune la o trufă neagră în Australia și chiar în lume, potrivit Agerpres.

O trufă neagră din Perigord de 1,277 de kilograme s-a vândut în ianuarie 2012 la piața de trufe din Sarlat (Dordogne, sud-vestul Franței), iar Federația departamentală a cultivatorilor de trufe a prezentat-o atunci ca fiind cea mai mare trufă recoltată în Perigord. În 2008, o trufă neagră care avea 1,6 kilograme când a fost scoasă din pământ cântărea doar 1,02 kilograme la vânzare din cauza procesului normal de deshidratare. Ea a fost cumpărată cu 400 de euro la piața din Jarnac (Charente, departament în vestul Franței).

Dunbar a afirmat că trufa este prea mare pentru a fi preluată repede de clienții săi permanenți. „Clienții mei s-au aprovizionat deja pentru o săptămână”, a spus el, adăugând că, după ce este scoasă din pământ, ciuperca își păstrează prospețimea doar câteva zile. Așa încât a decis să o păstreze întreagă în alcool. „Este mai bine să o păstrez și să o pot arăta”, a afirmat el, citat de AFP.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php