Thriller-ul „Don't Breathe” a preluat conducerea box office-ului nord-american, detronând filmul cu antieroi „Suicide Squad”, care l-a dominat trei săptămâni consecutiv, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de Exhibitor Relations și citate de AFP.

Don't Breathe”, care a obținut în weekend-ul de lansare 26,1 milioane de dolari, relatează povestea a trei hoți care pătrund prin efracție în casa unui nevăzător pentru a comite un jaf, gândindu-se că va fi o lovitură ușoară, dar care se transformă pentru ei într-un coșmar, potrivit Agerpres.

Filmul regizorului uruguayan Fede Alvarez, care a primit critici elogioase, face parte din noua generație de filme horror cu buget redus, menite să facă să tremure megaproducțiile hollywoodiene mizând pe suspansul vechii școli, mai degrabă decât pe valurile de sânge și efectele speciale.

Pe locul doi se clasează superproducția „Suicide Squad”, cu un buget de 175 de milioane de dolari, cu Will Smith, Jared Leto și Margot Robbie în distribuție, și care a obținut în acest weekend 12,1 milioane de dolari (în total 283 de milioane de dolari în patru săptămâni de la lansare). Acest film cu antieroi al studioului Warner Bros este inspirat din benzile desenate DC Comics.

Filmul de animație „Kubo and the Two Strings” ocupă locul trei pe podium cu 7,9 milioane de dolari (aproximativ 25 de milioane în două săptămâni). Acțiunea filmului se petrece într-un oraș din Japonia medievală. Desenele animate dominate de culorile ocru prezintă epopeea unui băiat prins din urmă de trecutul strămoșilor săi.

Celălalt film de animație, „Sausage Party”, despre viața secretă a produselor de băcănie, ocupă locul patru cu aproximativ 7,7 milioane de dolari (80 de milioane în trei săptămâni).

O altă premieră, „Mechanic: Resurrection”, în regia lui Dennis Gansel, cu Jason Statham din nou ca protagonist în această continuare a filmului de acțiune din 2011, se plasează pe locul cinci cu 7,5 milioane de dolari. De această dată, Arthur Bishop, personajul lui Statham, se întoarce în lumea crimei pe care o abandonase cu ani în urmă, obligat de acțiunile unei femei misterioase interpretată de Jessica Alba. Astfel, Bishop trebuie să completeze o serie de asasinate ale unora dintre cele mai periculoase personalități ale lumii.

6. Noua producție Disney, „Pete's Dragon” coboară un loc obținând 7,3 milioane de dolari (în total 54,7 de milioane de dolari în trei săptămâni).

7. „War Dogs” coboară de pe trei pe șapte cu 7,2 milioane de dolari (27,7 de milioane de dolari în două săptămâni). Această comedie în regia lui Todd Phillips prezintă povestea a doi prieteni care profită de războiul din Irak pentru a face avere, răspunzând unei oferte prezentate de armata americană.

8. Comedia „Bad Moms”, cu Mila Kunis, Kristen Bell și Kathryn Hahn în roluri de mămici surmenate, obține 5,7 milioane de dolari (95,4 milioane în cinci săptămâni).

9. „Jason Bourne”, fostul agent de elită al CIA a cărui viață este în pericol, obține 5,2 milioane de dolari (149,3 de milioane de dolari în cinci săptămâni).

10. Noua versiune a filmului „Ben-Hur”, o epopee de peste 100 de milioane de dolari a studioului Paramount, se clasează pe ultimul loc, cu un dezamăgitor scor de 4,5 de milioane de dolari (11,2 milioane de dolari în două săptămâni) și amenință să devină marele eșec al verii.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php