Un grup de constănţeni a făcut grătar zilele trecute pe nisipul din zona Corbu-Midia. Şoferii, zece la număr, au parcat chiar în buza apei şi au scos din portbagaje şi boxe din care a răsunat muzica o zi întreagă. Poliţiştii din Corbu s-au autosesizat şi spun că după ce fiecare dintre ei va fi identificat, va primi amendă de 20.000 de lei.

Embed:

În fotografiile publicate pe o reţea de socializare se vede cum cei 21 de tineri şi-au amenajat un adevărat loc de picnic pe plajă. Au scos boxele din maşini, au instalat corturile, au întins mese pliante şi au început să prepare ospăţul.

Unul dintre petrecăreţi şi-a filmat prietenii cum beau, fumează, aranjează preparatele pentru grătar şi ascultă muzică.

Ore în şir au chefuit tinerii pe plajă, fără să-i deranjeze nimeni. Cum imaginile au făcut înconjurul internetului, nu a durat mult şi autorităţile au intrat pe fir.

Alexandra Creţu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa: „Poliţiştii constănţeni s-au autosesizat, urmând a identifica conducătorii autoturismelor şi a-i sancţiona, conform legii. Valoarea sancţiunii contravenţionale, în astfel de cazuri este între 10.000 şi 20.000 de lei”.

Nisipul de pe porţiunea de plajă protejată de lege este brăzdat de urme de roţi şi plin de cărbuni arşi, cutii de bere şi alte resturi aruncate de turişti. Şi astăzi, în acelaşi loc, echipa Digi24 a găsit alţi turişti care au intrat pe plajă cu maşinile şi rulotele. Cu toate că tot drumul, până la intrarea pe plajă este împânzit cu panouri de avertizare, turiştii le ignoră complet. Spun că au campat aici pentru că este o plajă liniştită şi retrasă, cu un peisaj deosebit.

Administratorii Biosferei Delta Dunării şi comisarii Gărzii de Mediu spun că amenzile date de ei sunt prea mici şi nu îi sperie pe turişti.

Mircea Pupăză, comisar Garda Naţională de Mediu: „Ca si cand ar lua un bilet la cinematograf. De la 30 de lei până la 200 de lei. Din aceste valori au dreptul să plătească jumătate din minim în 48 de ore”.

Mai mult, cei care încalcă legea le râd în faţă atunci când află valoarea sancţiunii, spun autorităţile.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php