Toamna vine cu vești bune pentru iubitorii de jazz din București. Lisa Simone, The Kenny Werner Trio, Eivør, De Phazz sunt doar câțiva dintre muzicienii care îi vor încânta pe bucureșteni în lunile care urmează.

 

Foto: Lisa Simone/Alexandre Lacombe

Bucharest Jazz Festival va avea loc în Piaţa George Enescu şi la Hanul Gabroveni din Bucureşti în perioada 19-25 septembrie 2016. În cadrul evenimentului vor concerta artişti de renume, precum Lisa Simone, The Kenny Werner Trio şi Trilok Gurtu. De asemenea, vor avea loc mai multe expoziţii şi lansări, care vor promova muzica jazz naţională şi internaţională. Intrarea este liberă.

Ediţia din acest an a evenimentului de jazz continuă programul „New Jazz Works”, lansat anul trecut la iniţiativa muzicianului Lucian Ban. Proiectul promovează operele noi de jazz, încurajând muzicienii să compună creaţii inovatoare şi moderne, potrivit iconcert.ro.

Interpreta jazz Eivør, originară din Insulele Feroe, va concerta în premieră la Sala Radio din Bucureşti, pe 13 noiembrie, ocazie cu care îşi va prezenta şi cel mai recent material discografic, ”Slør”, informează News.ro.

Concertul va începe la ora 20.00, iar accesul în sală se va face începând cu ora 19.30, iar biletele pentru acest eveniment costă 115, 135 şi 155 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

De Phazz, una dintre cele mai cunoscute trupe de jazz din Germania, va concerta la Sala Palatului din Bucureşti, pe 15 noiembrie 2016. Spectacolul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, „Prankster Bride”.

Trupa îl are la bază pe producătorul Pit Baumgartner şi este formată din mai mulţi membri, componenţa acesteia variind de-a lungul timpului. Formula pentru scenele europene le cuprinde pe solistele Karl Frierson și Pat Appleton, alături de Oli Rubow (tobe), Bernd Windisch (bass) și Markus Barlet (bariton, saxofon, flaut).

Înfiinţat în Germania, în 1997, De Phazz este un proiect care a explorat multe genuri muzicale, de la trip hop la jazz lounge, de la club sound la aranjamente orchestrale pentru formule extinse.

Mai poți asculta jazz și în cluburile din București. Green Hours 22 Jazz Cafe - Calea Victoriei 120, Club Prometheus - Piața Națiunilor Unite, numărul 3,  Louisiana - blues, jazz & soul - Drumul Taberei, Godot cafe teatru, din Strada Blănari 14, Jazz Book - strada Dr. Carol Davila Nr.1 sunt doar câteva dintre ele.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php