Staţiunea tineretului este, practic, polul înghesuielii. 100.000 de oameni sunt acum pe litoral şi un sfert dintre ei sunt la Costineşti. Îţi trebuie nervi tari, dacă te duci acolo să cauţi relaxarea. Rişti să nu o găseşti, printre zecile de vânzători ambulanţi şi localnicii care încearcă să te convingă: nu vei găsi nicăieri condiţii de cazare mai bune ca la ei.

Embed:

De cum intră pe drumul care duce la Costineşti, turiştii sunt întâmpinaţi de localnici care agită chei sau ţin în mână plăcuţe pe care scrie "cazare". Când văd camera de filmat, proprietarii dispar unul câte unul.

Indiferent de cât de bună de plajă e vremea de afară, nisipul geme de turişti.

Sunt pline ochi şi ambarcaţiunile care, pentru 10 lei, te duc în apropierea epavei.

De mulţimea de oameni încearcă să profite şi vânzătorii ambulanţi. Fie că vând zmeură, porumb prăjit, obiecte de artizanat sau pur şi simplu noroi pe post de nămol cu proprietăţi terapeutice, gălăgioşii comercianţi bat plaja în lung şi-n lat din zori şi până seara.

-Ţi-a făcut cineva probleme, că ai vândut?

- Mai face, asta e, când ne pitim şi noi, mai vindem şi noi, ce să facem.

- Încerci să faci un ban.

- Un ban cinstit frate!

Înapoi de pe plajă, pe aleile din Costineşti, proprietarii de fast-food-uri se întreabă unde-au dispărut turiştii darnici de-altădat'.

Pe una dintre aleile pietonale principale din Costineşti, oamenii sunt întâmpinaţi de garduri ruginite, dar şi de foarte multe gunoaie.

-Am o părere foarte-foarte proastă.

-De ce?

-Exemplul! (arată către gunoaie) O staţiune care a decăzut...

La Costineşti vin, pe perioada verii, zeci de mii de turişti. Doar 12 mii de locuri de cazare sunt clasificate, oficial, în staţiunea tineretului.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php