De săptămâna aceasta, pe străzile capitalei finlandeze circulă două autobuze fără şofer. Construite de o companie franceză, vehiculele sunt electrice şi au o capacitate de doar nouă locuri.

Embed:

În timpul perioadei de teste, un şofer se va afla permanent la bord, ca măsură de siguranţă, iar viteza autobuzelor va fi limitată la 11 kilometri pe oră.

Şi alte oraşe din lume au testat autobuze fără şofer, dar în condiţii controlate, nu în traficul real. Alte două oraşe din Finlanda vor testa autobuzele fără şofer din toamnă.

Autoritățile finlandeze încearcă să dezvolte un plan care va elimina nevoia de a deține o mașină în oraș. Cheile aceste strategii: un transport în comun cu rute flexibile, mașini autonome pe care le poți comanda și mașini împărțite de locuitori în sistem ridesharing.

Citiţi şi:

Plan ambițios: Fără mașini personale în oraș după 2025, în Finlanda
Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php