Volkswagen a ajuns la un acord cu cei doi furnizori, în conflictul declanşat de anularea unui contract care a afectat producţia la mai mult de jumătate din fabricile din Germania ale celui mai mare producător auto din Europa, transmite Reuters, citate de News.ro.

Foto: Guliver/GettyImages

Conflictul risca să pună în pericol redresarea VW din criza manipulării testelor de poluare a 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial.

După peste 20 de ore de negocieri, care au avut loc inclusiv pe timpul nopţii, VW a anunţat că a rezolvat neînţelegerile cu CarTrim, care fabrică scaune auto, şi ES Automobilguss, producător de componente pentru cutii de viteză, dar nu a oferit alte detalii.

Furnizorii au confirmat acordul. Aceștia cereau compensaţii pentru venituri de milioane de euro, pierdute după anularea contractului de către VW.

Disputa a afectat luni circa 28.000 de angajaţi de la şase din cele 10 fabrici din Germania ale Volkswagen, fiind oprită inclusiv producţia celor mai bine vândute modele, Golf şi Passat.

VW a anunţat luni că furnizorii au acceptat să reia livrarea de componente, iar fabricile afectate vor relua treptat producţia.

Citiți și:
Volkswagen, în dispută cu furnizorii de piese

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php