Airlander 10, cea mai mare aeronavă hibrid din lume, a fost avariată după ce a atins un stâlp de telegraf în timpul celui de-al doilea zbor de testare al său, ce a avut loc miercuri în Marea Britanie, informează bbc.com, citat[ de News.ro. 

Foto: bedfordshire-news.co.uk

Airlander 10, un vehicul aerian hibrid - parţial avion, parţial zeppelin -, are o lungime de 92 de metri şi a fost avariat în timpul zborului de întoarcere pe Aerodromul Cardington din comitatul Bedfordshire.

Potrivit presei britanice, aeronava, construită cu un buget de 25 de milioane de lire sterline, a suferit avarii la nivelul cabinei, după ce a atins un stâlp de telegraf, miercuri, în jurul orei locale 11.00 (13.00 ora României, n.r.).

HAV (Hybrid Air Vehicles), compania care a construit aeronava, nu a făcut deocamdată comentarii pe această temă.

Airlander 10 a efectuat primul său zbor de testare pe 17 august.

Botezat iniţial Martha Gwyn, vehiculul a fost dezvoltat la început pentru guvernul american sub forma unei aeronave cu rol de supraveghere, însă proiectul a fost stopat, în urma reducerii bugetelor pentru apărare.

HAV a lansat o campanie pentru reintroducerea pe rutele aeriene a vehiculelor Airlander 10, în mai 2015. Potrivit aceste companii, Airlander 10 ar putea fi folosit în scopuri variate, precum supraveghere, comunicaţii, misiuni de salvare şi chiar transport aerian de persoane.

Constructorii lui spun că Airlander 10 are o autonomie de zbor de aproximativ cinci zile, în timpul zborurilor sale pilotate.

Compania HAV speră să construiască zece aeronave Airlander pe an până în 2021.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php