Comisia Europeană a stabilit astăzi că Apple datorează bugetului Irlandei, din taxe retroactive, o sumă record de 13 miliarde de euro, informează BBC.

 

Foto: Gulliver/GettyImages 

Ancheta Comisiei Europene, care a durat trei ani, a ajuns la concluzia că reducerile de taxe de care a beneficiat Apple în Irlanda sunt ilegale.

Oficialii europeni vorbesc despre un „tratament preferențial” care a permis companiei americane să plătească taxe de 1% din profiturile făcute în Europa.

Astfel, potrivit anchetei, Apple a plătit mult mai puțin în comparație cu alte companii și trebuie să plătească amenda de 13 miliarde de euro.

Guvernul irlandez a anunțat că se pregătește să facă apel. Deocamdată, Apple nu a oferit niciun punct de vedere.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!
Exception encountered while evaluating XTemplate code: WIDGET : /Widgets/general/partialCrossDigisport/partialCrossDigisport ERROR : Webservice 'http://www2.digisport.ro/webservices/json-export/newsForDigi24.php' did not returned an array! eroare: OneDB::getCategoryByPath: `Layout` not found: Layout in parent '' LINE : 282 FILE : /srv/www/websites/www.digi24.ro/htdocs/classes/OneDB/OneDB_JSONCollection.class.php